Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi behöver en gång- och cykelväg i Marieby

/
  • Det finns inga marginaler för dem som går efter vägen i Marieby, ett snedsteg och du är ute på vägbanan, framför ett fordon, skriver ”Boende i Marieby”. Foto: Jan Andersson

I Marieby ska skolbarn, föräldrar med barnvagnar, pensionärer och övriga gång- och cykeltrafikanter samsas på en smal väg utan vägren där bilar, långtradare och bussar kör runt 90 km/tim.

Annons

Detta kan inte vara sant, tänker förmodligen de flesta men tyvärr är det så i dag. Politikerna i Östersund hänvisar till att det är Vägverket som skall lösa problemet och bygga en gång och cykelväg och Vägverket, de har inga pengar.

Det byggs gångvägar runt om i länet men Mariebys gångväg ligger långt fram i tiden, den har även flyttats ned på prioriteringslistan ett antal gånger. Namnlistor har samlats in men till ingen nytta. Antalet familjer i Marieby har de senaste åren ökat explosionsartat och behovet av en gångväg innan det händer en dödsolycka är utan tvekan mycket stort.

Det är ansvarslöst att sälja tomter och uppmuntra inflyttning till en by vars enda väg till skolan är ovan nämnda hårt trafikerade, smala väg. Hastighetsbegränsningen är 70 km/tim, men den hålls knappast och vägen tycks också vara en favoritgenväg för tung trafik.

Det finns inga marginaler för dem som går efter vägen i Marieby, ett snedsteg och du är ute på vägbanan, framför ett fordon. Att Mariebyvägen på sommaren tillhör favoriten för cykeltävlingar/cyklister och mc är bara ännu ett argument för att bygga en gång/cykelväg.

Marieby är en fantastisk by med trevliga engagerade människor omgivet med underbar natur samtidigt som vi har närhet till Östersund men detta är ett stort problem som måste lösas nu.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons