Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi är bra på valfrihet i barnomsorgen

Annons

Intressant inlägg om dagbarnvårdare som den borgerliga minoriteten i barn och utbildningsnämnden torgförde i lördagens LT.

Men vad kan vara mer fel än att majoriteten, med mig som ordförande i spetsen, vill förbjuda valfrihet i barnomsorgen? I en helt aktuell undersökning om valfrihet (Almega, jan 2009) ligger Östersund topp fyra i landet, ett gott betyg.

Det minoriteten i barn- och utbildningsnämnden försöker dölja är att vi faktiskt ligger i topp i landet när det gäller valfrihet för barn och deras föräldrar.

Det är inte en slump att ca 95 procent av kommunens barn mellan 1–5 år är inskriven i någon av de omsorgsformer som kommunen och andra utförare erbjuder. Förskola, dagbarnvårdare, nattis, kooperativ och enskilt drivna förskolor, ett bevis på att barnomsorgen håller en hög kvalitet och att barn och föräldrar fortsätter att använda olika barnomsorgsalternativ.

Kommunen kommer att fortsätta vara en bra arbetsgivare och kommer att följa arbetslagstiftning, för all sin personal. Kommunen kommer att fortsätta ge andra utförare möjlighet att ge barn och föräldrar en hög kvalitet i barnomsorgen och valfrihet.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons