Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Verandan stör inte

/
  • Simon & Viktor har haft tillfälligt bygglov för sin veranda i tio år.Foto: Henrik Flygare

Annons

Undrar hur tankegången är hos våra tjänstemän i Östersunds kommun. Man verkar göra allt för att staden ska förbli en grå, tråkig och steril stad. Där har man lyckats bra. Nu senast vägrar man restaurang Simon & Viktor att bygga upp sin veranda som de haft tillfälligt bygglov för i tio år. Den påstås, trots att den står uppe i ena hörnet, störa torgets funktion men även Prästgatans siktlinje. Vilken bedrövlig motivering. Jag trodde man ville dra folk till torgområdet. Är det någon som har stört sig på verandan? Någon som inte kunnat se det fula sjukhuset och klagat?

Man har även, med obskyr hänvisning till alkohollagen, tagit bort möjligheterna till ölservering på torgets ”uteplatser”. Motiveringen är att man riskerar att tappa kontrollen över drickandet. Jojo, för om man går in på Bolaget och köper fem helrör så har kommunen stenkoll på att man inte krökar sig redlös hemma? Det finns betydligt fler smygsupare ute i stugorna men det man inte ser lider man inte av verkar kommunen resonera.

Istället för att se på andra städer och länder som har ett aktivt och varierat stads- och restaurangliv så verkar man har kollat på någon öststatsförebild. Är det verkligen vad vi medborgare vill ha?

Per Edström, Shanghai, Kina

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons