Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vem tar djurens parti?

Djurskyddet. Vilket stort skämt. Vad är er uppgift, när svaret från er blir ”vi kan inget göra” ?

Annons

Skämtar ni? Är det så, då är det väl bara att lägga ner, det så kallade djurskyddet. Jag har läst flera insändare, vad förtvivlan och maktlöshet, skrivarna känner. ”Ett kort besök”. Vad ger det. Samtal med ägare! Kollade ni upp djuret som det gällde?! Inte? Hur kan ni då bedöma djurets situation.

Tamdjurshållare, alltså en bonde, blir anmäld om missförhållande i skötseln. Vad händer? Ja inget från er sida, i alla fall. Sjuka, självdöda, ruttna djur och ni ger en klapp på axeln ”vi återkommer om ett halvår, lova att då ha ordnat upp saken”. Men djuren då, de är helt rättslösa. Vem ska föra deras talan när ni är så flata? Lagar? Slå då näven i bordet så att det blir ändring. Och husdjur, som till exempel hundar. Samma lama agerande. ”Anmäl anmäl” är er paroll. Jaha, men vad händer sen? Platt ingenting. Att på nära håll, maktlöst, se ett misskött djur, och sedan veta er hållning, ja man blir frustrerad och heligt förbannad Skulle jag självsvåldigt ta djuret, då blev jag anmäld, då tog det hus i helsike.

Jag fick påföljder, men intet händer en misskötande djurägare. Det är skamligt, gett mig mången sömnlös natt, ångestfyllda dagar. Mitt förslag, lägg ner hela skiten, så går även ni ut i arbetslöshet. Ni gör ändå inget.

Frustrerad djurälskare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons