Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vem ska ta hand om katterna?

Annons

Här sitter jag på katthemmet i Östersund. Jag har precis städat 25 kattlådor, bytt 25 vattenskålar, lagt mat på 55 fat, diskat, sopat, kånkat kattsand och fodersäckar. I mitt knä ligger Felicia, en äppelkindad flicka som är så kelig att hon knappast vet varken ut eller in. I sin bur ligger Morris och vältrar sig, hoppas på kamning, och i en annan bur sitter Pettson och pratar för sig själv.

Och jag funderar?

Vad händer med de här små liven om Jämtkatten tvingas lägga ner sin verksamhet? Och vad händer med alla kringströvande, ägarlösa katter i Jämtland? Ska de lämnas vind för våg och tillåtas föröka sig hejdlöst? Vill vi ha en stad, en by, ett län som till slut svämmar över att förvildade katter? Hur kommer vårt naturliga djurliv att påverkas om dessa finslipade jägare får löpa fritt? Ska våra katter börja klassas som ohyra? Vad kommer det att kosta kommun och landsting att ta hand om denna sanitära olägenhet? Vem vill ta hand om ett sånt jobb, att skjuta, eller fånga och avliva katterna. Hur ska denna person skilja mellan den övergivna sommarkatten, och din egna älskade katt som är ute på promenad?

Jag hoppas att Jämtkatten får hjälp med sin ekonomiska situation så att de kan ordna upp sina lokaler och att alla fantastiska eldsjälar som är här och hjälper, får fortsätta att hjälpa. För katten är värd så mycket mer.

Nu måste jag slita mig från det lilla hjärtat i mitt knä. Jag ska hem till de fyra hemma och städa fler kattlådor, diska fler matfat och kånka fler fodersäckar? och fortsätta att undra vem som har ansvaret för katterna i Jämtland.

Camilla Asplund, Östersund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons