Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vem ljuger om arenan?

Annons

Vem ljuger? Alla politiska företrädare har varit eniga om att den bästa placeringen av en ny is- och gymnastikarena är utmed Litsvägen (ett område kallat R2). Vid senaste fullmäktigemöte i Östersunds kommun påstods att placeringen på Litsvägen föll bort på grund av att Daniel Kindberg sagt till vårt kommunalråd AnnSofie Andersson att ägarna (PEAB) hade andra affärsutvecklingsidéer för det området.

Jag försökte förgäves flera gånger få AnnSofie Andersson att antingen bekräfta eller förneka det sagda. Hon vägrade i sten.

 Problemet med påståendet om andra affärsutvecklingsidéer är att området inte får användas till annat än parkering om inte kommunen går med på att ändra detaljplan. Det är till och med så att kommunen står för kostnaderna för större delen av området i en så kallad gemensamhetsanläggning.

Den enda anledning jag kunnat finna för Kindberg att vägra placering vid Litsvägen är PEAB:s möjlighet att få sälja tämligen värdelös, vattensjuk mark där fullmäktige nu beslöt att arenan skulle placeras.

Hur kan kommunen böja sig för en sådan direkt osann argumentation och få en sämre placering av arenan än den bästa?

AnnSofie Andersson öppna mun och tala ut!

Mats El Kott,

Folkpartiet liberalerna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons