Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför ska vi bara hålla med och betala?

Annons

Varför skall vi kasta ut miljarder till krigsinsatser i Irak, Afghanistan, krigsfartyg för att jaga pirater utanför Somalia?

Varför skall vi betala delar av Englands EU-avgift? Hittills har vi betalat drygt tio miljarder och fortsätter att betala 500–600 miljoner per år.

Varför skall vi betala över trettio miljarder till EU när en stor del går bort genom korruption och en vansinnig jordbrukspolitik?

Varför skall vi sälja ut statliga bolag som ger över 50 miljarder i årliga vinster? Hittills har alliansen sålt ut statliga företag som gett en årlig vinst på över 15 miljarder.

Varför skall vi acceptera lägre beskattning av våra EU-parlamentariker?

Varför skall vi ge de politiska partierna mer än en miljard årligen? Om de tvingades arbeta på ideell basis skulle de kanske ha större omtanke om pensionärer, skola, vård och omsorg?

Detta är bara ett fåtal områden där regeringen genom en vettigare prioritering skulle kunna skaffa fram pengar till nämnda områden utan att det skulle få några som helst negativa effekter.

I dag skulle det gå hur lätt som helst att vidare göra omprioriteringar i storleksordningen etthundra miljarder till förmån för bland andra nämnda grupper och områden om bara viljan funnes.

Eftersom detta är fullt möjligt visar det att politikerna inte längre har medborgarnas bästa för ögonen utan hellre prioriterar sådant som inte är till folkets bästa. Men efter EU-inträdet är Sveriges regering och riksdag mer intresserade av EU och internationella insatser än omsorg om det egna folket. Du har väl också noterat att man numera aldrig inför valen frågar dig vad Du anser vara bäst för landet.

Du får rösta en gång vart fjärde år men Du har inget inflytande på samhällsutvecklingen!

J Efter EU-inträdet är Sveriges regering och riksdag mer intresserade av EU och internationella insatser än omsorg om det egna folket.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons