Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför så fastlåst om arenan?

Annons

Arenadebatten gäller inte om vi ska ha en arena eller inte. Det gäller kommunledningens agerande. I en kommentar till en debattartikel kunde man häromdagen se att SOK (Sveriges Olympiska Kommitté) och Campus AB erbjudit kommunen att vara part i en arena på campusområdet, det så kallade Vinterpalatset.

SOK är delaktiga i Nationellt vintersportcentrum som är världsledande inom idrottsforskning och således mycket viktigt för Mittuniversitetets (MIUN) utveckling. Enligt Campus hemsida är Folkhälsoinstitutet också involverat i projektet. Det här ekonomiskt mycket fördelaktiga arenaförslaget verkar kommunledningen inte ens ha tittat närmare på. Intresset för MIUN är uppenbarligen ljumt. Det borde ju ändå faktiskt gå lika bra att tillsammans med Campus AB äga en arena som att i ett bolag vara delägare i Jämtkraft Arena. För idrottsrörelsen borde det som händer på Campusområdet vara mycket intressant vilket man också får förutsätta att Jämtland-Härjedalens idrottsförbund instämmer i. Vad som händer på Campusområdet kan följas på (www.a4campus.se).

Beträffande upphandlingen med partnerskap som missgynnar de lokala företagen försvarar AnnSofi Andersson (S) densamma med ”Skövde kommun tipsade oss. Att det var bästa sättet för att ha koll på ekonomin”. I övrigt hänvisar hon till att tjänstemännen skött det hela. Man kan då undra vilka tips hon fått från exempelvis ägarna på Stadsdel Norr?

KM

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons