Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför är SD så rädda för barn?

Frågan om att ta emot ensamma flyktingbarn har kommit upp i vår kommun. Äntligen får vi se den mindre fördelaktiga sidan av Sverigedemokraterna i Härjedalen.

Annons

Hittills har de hållit en rätt låg profil och röstat ganska konsekvent med oppositionen. Nu handlar det om ett tiotal barn som borde få komma hit där allt finansieras med statliga medel bara vi säger ja.

Självklart tycker vi kristdemokrater och andra partier med oss att det här är en hjärtefråga, en humanitär insats som vi kan göra i vår lilla kommun för dem som inte har något val och ingen att komma hem till längre.

Sverigedemokraterna visar i frågan en skrämmande inställning som inte kan förknippas med ett humant parti. Att ställa andra kommunala verksamheter mot detta som till exempel äldrevården är bara en dålig undanflykt för partiets invandrarfientliga åsikter. På deras hemsida läser vi att det bästa för både svenskar och invandrare är om invandrarna återvänder till sina länder.

För en flykting finns inte det alternativet hur gärna han eller hon än vill. I vår välfärd kan och bör vi visa hjärta samt medkänsla till den som behöver vare sig det handlar om våra äldre eller ensamma flyktingbarn.

Kristdemokraterna har och kommer alltid att lyfta fram de svaga i vårt samhälle.

Matz Bylund,

Margareta Mahmoud Persson (KD) i Härjedalen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons