Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför är ÖSK-stugan så öde?

/
  • Vad har hänt med gamla ärevördiga ÖSK-stugan som så många östersundare tidigare har bara glada minnen ifrån, undrar insändarskribenten.   Foto: Ulrika Andersson

Under alla år som jag tidigare i juletid skidat förbi ÖSK-stugan i Östersund, har jag glatt mig åt en vacker julgran med belysning utanför stugan.

Annons

 Från eljusspåret har en adventsstjärna i övervåningen lyst mot mig och i några av fönstren har  ljusstakar lyst upp de annars så mörka  fönstren.

Vad har hänt med gamla ärevördiga ÖSK-stugan som så många östersundare tidigare har bara glada minnen ifrån?

I år när jag i juletid kom skidande möttes jag av ett helt mörklagt och öde hus. Inte en tillstymmelse till en lampa eller några lysande juldekorationer kunde glädja den som passerade förbi. Allt var  helsvart, och så har det varit under alla helgerna före och efter detta årsskifte.

Vad har hänt? Har skidlöparklubben upphört eller har det kommit nya ägare till stugan sedan Camp Södergren byggde sin stugby runt ÖSK-stugan. Gamla fina ÖSK-stugan, östersundarnas utflyktsmål, där man förr kunde slinka in  och få sig en sopptallrik eller en kopp choklad till barnen. Där har det varit  helt mörklagt och igenbommat under de nyligen avslutade julhelgerna. Nog hade väl stugägarna kunnat kosta på sig lite ljus julglädje för de förbipasserande? Inte ens brolampan var tänd.

Med förhoppning om bättring till julen 2010 hoppas jag att styrelsen för Camp Södergren börjar inse värdet av den tidigare klenod som ÖSK-stugan varit i alla tider och åter gör den tillgänglig för allmänheten.

Östersundare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons