Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför all stark mat?

/

Besök i affären, och i dag bjuds det på väldigt stark indisk gryta. Det är inte många som stannar och provsmakar. Kanske därför att många inte tål starka kryddor. Varför gå över ån efter vatten?

Annons

Jag menar det finns väldigt bra svensk mat, som står sig suveränt i jämförelse med mat ifrån utlandet. Vi måste vara stolta över vår svenska husmanskost. Med tyvärr är det en tendens att det som kommerfrån utlandet är mycket bättre. Med glädje vill jag nog poängtera att den svenska husmanskosten är tillbaka med stormsteg. Ingen förbjuder någon att äta stark mat. Men det måste ju finnas alternativ om man bjuder kunderna i en affär. Stark mat har ett oroväckande bieffekt. Den gör så att magsaften mer än fördubblas. I förlängningen blir det magproblem. Problem med magarna är ju ett folkhälsoproblem. Det blir inte bättre om man äter starkt kryddad mat.För den bästa kryddan i maten är ju absolut aptiten.

Bo Grapenskog

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons