Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför agerade cheferna inte i tid?

Det är märkligt hur lite chefer och ansvariga plötsligt vet om en viss händelse när den väl blir offentlig.

Annons

I min värld är det chefen som ska vara insatt och påläst samt kunna hantera sin verksamhet.

I fallet med den berömda festen på Brandstationen så verkar ingen överordnad ha varit medveten om varken tidigare personalfester eller innehållet i den sista. Är det verkligen hela sanningen? Det låter ju rätt osannolikt. Eller har man sett igenom fingrarna så länge det sköttes snyggt, det vill säga utan att någon fick reda på det?

Nu har man agerat kraftfullt och utsett en syndabock som ska offras offentligt på skenhelighetens altare.

Efter den obligatoriska utredningen, som knappast kommer avslöja några obehagliga fakta om ledningens kännedom, kan man klappa varandra på ryggen och säga: ”Det där klarade vi bra! Nu går vi vidare”.

Kanske åker man på en utbildning i massmedia- och krishantering som belöning. Detta trots att det finns obesvarade frågor, till exempel varför man inte agerade tidigare, vad visste man egentligen om denna och tidigare händelser?

När ska vi få se en chef som tar ansvar?

Felet som den nu avskedade ambulanssjuksköterskan gjorde var att inte göra som cheferna, det vill säga neka till allt. Som anklagad får man ljuga utan påföljd.

Då hade det varit ord mot ord och eftersom alla inblandade var berusade så finns det inget pålitligt vittne och därmed inte ställt utom allt rimligt tvivel. Nu agerar landstinget domstol och dömer för att rädda sitt eget skinn. Så mycket för den rättsstat vi skapat.

Per Edström, Östersund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons