Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vårdens vardagshjältar

Annons

Medierna målar gärna en nattsvart bild av äldreomsorgen. Det rapporteras om personal som saknar såväl kompetens som engagemang och om åldringar som lämnas ensamma och misskötta. Och vi läsare som ständigt matas med dessa budskap är inte sena att stämma in i klagosången.

Därför vill vi berätta om våra erfarenheter av äldrevården i Strömsund och förhoppningsvis bidra till en mer nyanserad bild av dessa vardagshjältar som viger sina liv åt att förbättra våra äldres livskvalitet. De tvättar och torkar, lyssnar och tröstar – med ett outsinligt tålamod.

Vårt varmaste tack till alla ni eldsjälar som jobbar inom hemtjänsten i Strömsund! Tack vare er kunde vi uppfylla vår anhöriges önskan om att få somna in i sitt hem.

Vetskapen om att han fick den bästa vård han kunde få och att han kände sig trygg och bekväm i ert sällskap gör hans bortgång lite lättare för oss att bära. Flera gånger om dagen kom ni hem till vår anhörige, ibland för att hjälpa honom med sin hygien, ibland bara för att vända honom i sängen, och alltid behandlade ni honom med en oerhörd respekt, värme och värdighet.

Ni är fantastiska och det finns inga gränser för vår tacksamhet. I takt med att befolkningen blir allt äldre hoppas vi att såväl politiker, media och allmänhe ska förstå betydelsen av ert arbete och ge er den uppskattning och status som ni så väl förtjänar.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons