Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Var står (S) i vargfrågan?

Den 21 oktober röstade riksdagen, med stöd av Socialdemokraterna, för att tillåta licensjakt på varg. Man anser att de 200 vargar som finns i dag är tillräckligt många.

Annons

Det är djupt beklämmande att regering och riksdag låtit sig övertygas av jägarorganisationernas och LRF:s skräckpropaganda kring vargen. Ett land så stort till ytan som Sverige har plats för många fler vargar än vad som finns i dag. Att nu tillåta jakt har inte stöd av fakta. Djurskyddet Sverige har tillsammans med Naturskyddsföreningen, Rovdjursföreningen och WWF anmält beslutet till EG-domstolen, då vi anser att det bryter mot EU:s art- och habitatsdirektiv. Här har Sverige förbundit sig att ge vargen och andra rovdjur gynnsam bevarandestatus. Det är alla överens om att vi inte har i dag, men ändå tillåter man jakt på den lilla, av tjuvjakt utsatta grupp, som vargen utgör. Nu står vårt hopp till att EU tvingar Sverige att ändra beslutet.

Man undrar: var står Socialdemokraterna i rovdjurspolitiken? Till partidistriktets rovdjursgrupp har utsetts den passionerade jägaren och riksdagsmannen, Gunnar Sandberg. Han har synbarligen lierat sig med Jägarnas Riksförbund, som i grund och botten vill utrota vargen i Sverige. Denna organisation har under många år målmedvetet arbetat för att sprida rovdjursskräck och skapa rovdjurshat, och har t o m anordnat kurser i olagliga jaktmetoder på varg. Allt för att påverka rovdjurspolitiken i önskad riktning och tydligen har man lyckats! Socialdemokraterna har gått i fällan och får svårt att ta sig ur, viket är nödvändigt för att ha en chans att vinna nästa val. En överväldigande majoritet av svenska folket värnar om vargen, tänk på det Socialdemokrater!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons