Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Var är arbetarna? Något är sjukt i vårt landsting

Som arbetarpensionär så kan man fråga sig var arbetarna är då man ser så lite av deras närvaro i Ordet fritt i Länstidningen.

Annons

Är det kanske så att de slutat kämpa för sina rättigheter på grund av högerns skattesänkningar? Vilket kan visa sig vara ett misstag och ett svek mot landets sociala välfärd, för det har ju alltid varit så att högern alltid gynnat de besuttna å profiten på arbetarstammens bekostnad. Det syns väl tydligt nu när högerfalangen jagar svårt sjuka och arbetslösa med sina kontroller som i sig kan bidra till att fler blir sjuka och kommer att belasta sjukvården eller behöver försörjningsstöd.

Men det finns ju i alla fall en ljuspunkt och det är pensionärernas kamp för sina och arbetarnas livsvillkor i framtiden. Och något som förvånar är hur arbetare av egoistiska skäl kunde rösta fram skattesänkningar utan tanke på konsekvenserna med den sociala välfärden för allt har ju ett pris, tror jag som socialdemokrat som betalat skatt i 57 år utan att klaga och röstat rätt lika länge, det vill säga rött!

Victor Blomcrona

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons