Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vänta med att återvinna

/
  • Vänta med besöket på återvinningsstationen till tisdag eller onsdag efter julafton.Foto: scanpix

Under juldagarna brukar två till tre gånger mer förpackningar och tidningar än normalt lämnas vid våra återvinningsstationer.

Annons

Vi förbereder oss för detta men vet av erfarenhet att det ändå kan bli fullt innan vi hinner tömma. Det beror inte bara på de ökade mängderna, utan också på att det kring jul är svårare än vanligt att förutsäga när det blir fullt vid en viss station.

Belastningen blir troligen allra störst 3–4 dagar närmast efter julafton. Därför vill jag vädja till alla som har möjlighet att vänta med besöket på återvinningsstationen till tisdag eller onsdag efter julafton.

Ett tips är att försöka platta ihop förpackningarna så mycket det går. Då tar de mindre plats i behållaren och återvinningen blir effektivare.

Ett annat tips är om behållarna för pappersförpackningar (där kartonger och julklappspapper ska läggas) verkar fyllda, finns ofta plats med mer eftersom innehållet i behållaren sällan är helt komprimerat. Det är också viktigt att inte lägga kartong och julklappspapper i tidningsbehållaren. Det beror på att tidningspapper inte kan återvinnas ihop med pappersförpackningar.

Vår ambition är att vi ska klara av att tömma våra stationer innan de blir överfulla, men det kan hända att vi inte alltid hinner i tid. Därför är vi tacksamma för all hjälp vi kan få.

Lars H Larson, regionchef, Förpacknings- och Tidningsinsamlingen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons