Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vänsterns dyra styre

Annons

Svar på ” En lysande affär för kommunen” 4 december. Plötsligt talar vänsterpartisten Kick Leijnse om att marknadens värderingar är helt korrekta. Men när det kommer till att driva företag och verksamheter marknadsmässigt, det vill säga med viss vinst, ja då är det annat ljud i skällan.

Vinst är fult men någon annan lösning på hur investerare ska få avkastning på sitt kapital kommer vänstern inte med. Å andra sidan fanns inte inflation i det gamla östblocket. Det var ett vänsterländskt påfund tills någon började räknade på det även där.

En dryg halv miljard kronor är ingen en lysande affär om man för några år sedan fick möjlighet att köpa loss andelen för ungefär halva priset.

Dessutom fick man bara en bråkdel av detta, 13 miljoner kronor, när man sålde andelen för drygt 15 år sedan. För Vattenfall är det en bra affär men för oss skattebetalare i Östersund har det vänsterpolitiska schabblet än en gång kostat oss många hundra miljoner helt i onödan.

Väljarna borde räkna på vad vänsterstyret kostat genom åren. Just nu slösar de bort ett antal miljoner varje år på att inte upphandla verksamheter som är betydligt dyrare i kommunal drift. Hur länge ska västern få bedriva experimentverkstad med våra skattekronor?

Per Edström (C), Shanghai, Kina

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons