Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vansinnigt pensionsförslag

Annons

”Veckans groda” får man väl anse att Äldre- och folkhälsominister Maria Larssons, kd, fantastiska pensionsförslag med god marginal står för. Helt klart är att regeringen har problem med verkligheten, och vad kan då passa bättre än att kasta in ett pseudoförslag som tar bort fokuset från realpolitiken. Vad värre är. Hon säger sig ha stöd från ytterligare ett parti i riksdagen utanför alliansen. Man blir allvarligt förvånad över hur det står till med de folkvalda i kungliga huvudstaden.

För de unga som under den senaste tiden har varslats så torde detta förslag framstå som ett hån. Nu ska 65–70-åringar som i de flesta fall har sitt på det torra med hjälp av någon LAS-paragraf kunna bita sig fast i sin skrivbordskant ytterligare några år. Den produktiva delen av personalen som har familj och barn ska naturligtvis skickas ut i arbetslöshet. Vem ska anställa de äldre som inte har något smörjobb att gå till efter 65? En lösning vore ju att bereda plats för dessa i riksdagen men det torde bli tämligen trångbott. För Maria Larsson tror väl inte på fullaste allvar att det finns oändligt med arbetsuppgifter för den åldersgrupp hon åberopar. Men nu glömde jag visst, i Maria Larssons värld som styrs av högre makter är ju det här med ålder en helt annan sak. Abraham blev visst 175 år, att då gå i pension vid 72 torde ju uppfattas som rätt behagligt.

Och förresten så får man ju sin belöning när man lämnat jordelivet, så det här med pension torde vara ganska överflödigt. Jag hoppas att du lever som du lär Maria. Det kan man kräva av en sant kristen människa.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons