Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vänortsarbete – viktigt för vem?

Annons

Vid det senaste landstingsfullmäktige, var den borgerliga alliansen och den socialistiska majoriteten överens om det så kallade omställningsarbetet. 177 miljoner kronor ska sparas in, vilket bland annat kommer att innebära personalnedskärningar.

Mitt under sittande fullmäktige, föreslog socialdemokraten Tomas Hägg, att vänortssamarbetet med Baltikum och som föreslagits bli bortprioriterat skulle behållas som en fortsatt del av landstingets internationella verksamhet. Den borgerliga alliansen, sa nej, men s, v och mp ville gå på Tomas Häggs linje. Resultatet blev en omröstning, som slutade oavgjort, eftersom en vänsterpartist och en miljöpartist, röstade med de borgerliga. I det läget blev ordföranden och socialdemokraten Hans Lundqvist tungan på vågen och på så vis fick Tomas Hägg igenom sitt förslag.

Varför är Tomas Hägg så intresserad av landstingets internationella arbete? Jo han försörjer sig på det genom olika resor utomlands och i tillägg äger han ett bolag som inte sällan får uppdrag av landstinget.

Den här besparingen var i kronor inte stor, men ett sådant här beslut ger helt fel signaler.

Vad säger de patienter som exempelvis inte längre kan få ultraljudsundersökning på stora kroppspulsådern och vad säger den personal som sägs upp, när s, v och mp anser att Tomas Häggs utlandsresor även fortsättningsvis ska prioriteras?

J Vad säger till exempel den personal som sägs upp, när s, v och mp anser att Tomas Häggs utlandsresor även fortsättningsvis ska prioriteras?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons