Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Väljarna avgör inflytandet

Annons

Moderate Ola Sundell ställer fyra frågor till oppositionens regeringsalternativ. Två rör vilket inflytande v och mp kommer att ha i en kommande regering. Det, Ola, kommer väljarna att avgöra, inte partiföreträdarna innan valet. Jag frågar inte dig vilket inflytande sverigedemokraterna kommer att ha vid ett eventuellt framtida borgerligt minoritetsstyre.

En fråga gäller kärnkraften, den ska avvecklas och ersättas med förnyelsebar energi, vi ska inte ha en utveckling som tvingar fram uranbrytning i vårt län. För detta krävs att samhället investerar i en grön framtid som öppnar överlevnadens möjlighet för kommande generationer.

Att kalla investeringar i en nödvändig omstrukturering av samhällets produktionskapacitet för budgetunderskott är ett lätt genomskådligt retoriskt grepp. En företagsledning som inte anpassar sin produktionsapparat till en framtida efterfrågan förtjänar att avskedas. En regering som inte anpassar samhället till morgondagens krav förtjänar att röstas bort vid nästa val.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons