Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Väljare utan inflytande

Annons

Owen Laws, kommun och landstingspolitiker för miljöpartiet skriver i LT 7 januari och ondgör sig över den borgerliga alliansregeringen och den borgerliga alliansen i landstinget och det av skälet att regeringen nu inför en lag, som tvingar landstingen att införa fritt vårdval för patienter i primärvården. Vidare stadgar också lagen att det ska bli fri etableringsrätt för privata att öppna hälsocentraler.

I Owens artikel sägs också att den här reformen är odemokratisk, på så sätt att de borgerliga i landstinget aldrig haft egen majoritet.

Enligt artikelförfattaren är det S, V och Mp som i fria val fått väljarnas förtroende att styra landstinget.

Vänner av ordning, undrar då naturligvis vilket landstingsval som givit miljöpartiet mandat att styra vårt landsting? Före valet agerade miljöpartiet i landstinget utanför några politiska konstellationer, men så snart valresultatet var klart, så lät man sig köpas för skattebetalarnas pengar.

Priset Robert Uitto fick betala, var en landstingsrådspost till miljöpartiet. Utifrån detta, så är det väl magstarkt att mena att väljarna fått bestämma över styret i vårt landsting.

Reformen som Owen Laws är så förgrymmad över, har införts av skälet, att regeringen vill förbättra tillgängligheten och valfriheten för patienter inom primärvården. Besluten över den egna hälsan, flyttas således bort från de politiska sammanträdesrummen och hem till den enskildes eget köksbord.

Moderata landstingsfullmäktigeledamöter

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons