Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Väljare nonchalerade

I gränslandet mellan Krokoms och Östersunds kommun ligger Sånghusvallen/Brittsbo.

Annons

Enligt uppgift kräver Krokoms kommun bland annat utökad skogsridå mellan Brittsbo och Sånghusvallen. Varför nonchalerade Krokoms kommun, kravet från cirka 100 väljare inom närområdet till Sånghusvallen, att lämna en skogsridå som parkområde mellan kulturlanskapet i Ås och nya bostadsområdet Sånghusvallen?

Det hör till saken att odlad mark runt Storsjön är världens bördigaste jord i inlandet.

Analogt med detta bemötande må kravet från Krokoms kommun, på planerna i Brittsbo, lämnas utan hänsyn av Östersunds kommun.

Att exploatörerna/kommunerna förändrar området radikalt betyder att trafiksäkerheten skall ordnas före byggstart, det gäller på båda sidor om kommungränsen.

En annan effekt av trängsel är bland annat vandalisering och inbrott som duggar tätt nu, i trängseln. Det borde vara kommunerna som ska betala självriskerna och den höjning som blir av försäkringspremierna. Det bör räknas in i kalkylerna till nytta för omgivningen som påverkas negativt.

Fram för en spridning istället för centralisering. Det finns gott om plats och dessutom plats i skolor ute i bygderna. En överbestämmare behövs, tillsynsmyndighet, som tar det övergripande ansvaret.

En av hundra

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons