Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Välj rätt i höst!

Sverige ska vara möjligheternas land. Alla, oavsett vilken bakgrund man har ska få möjlighet att växa och ta del av ansvaret. Det gör Sverige starkt.

Annons

Jobben är en viktig fråga för oss socialdemokrater. Fler jobb ger en starkare ekonomi och möjlighet att utveckla skola, vård och omsorg. Fler jobb ökad tillväxt och utveckling, det tycker vi är viktigt för Sverige. Inte som nu ökade klyftor och arbetslöshet. Vi tycker inte heller att man ska sänka skatten med lånade pengar.

Sänkta skatter leder till sänkt välfärd och större klyftor mellan rika och fattiga. Det är genom skatten som vi tillsammans bidrar till vår välfärd, till vården och skolan. Vi vill inte att den som inte klarar det själv ska stå utanför systemet.

Välfärden ska finansieras gemensamt och komma alla till del efter behov. Det tjänar alla på. Vi vill också göra något åt ungdomsarbetslösheten. Den är i dag Europas högsta. I dag måste ungdomar först gå arbetslösa i minst 100 dagar innan det kan bli aktuellt med utbildning eller praktik eller annat. Det är förkastligt och passiviserande. Vi vill korta steget in i arbetslivet genom betydligt fler utbildningsplatser i komvux, yrkesutbildning och i högskolan. En bra utbildning ökar möjligheten till ett första jobb. Vi vill också öppna fler dörrar till arbetsmarknaden genom fler praktik- och traineeplatser, snabbare och mer riktade insatser för jobbsökande. Vi måste ta vara på våra unga. De är vår framtid. Så valet är ditt den 19 september. Åt vilket håll ska vi gå?

Kicki Fredriksson, ordf Socialdemokraterna i Ragunda

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons