Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vägverket förtjänar beröm i snökaoset

Annons

Under vintern har mycket kritik riktats mot Vägverket, inte minst från oss Motormännen, över de försök med kemisk halkbekämpning, som sker på några av länets vägar.

Det är då mycket positivt att kunna konstatera att Vägverket denna gång förtjänar beröm för sina insatser i samband med det gångna större snöfallet.

Insatserna pekar på att Vägverket fortfarande har både god beredskap och kompetent personal och utrustning för att klara av rejäl snöröjning under riktigt vintriga förhållanden.

Att detta skedde i samband med en helg visar också på att man har en planering för att kunna klara av ett värsta scenario.

Tack vare denna goda snöröjning kunde helgens trafik avlöpa utan allvarliga olyckor. Att en del bilister på grund av snörök kör in i framförvarande fordon, måste helt tillskrivas förarens antingen dåliga omdöme eller ovana vid körning under denna typ av kraftigt snöfall.

Motormännens uppfattning är att Vägverket till 90 procent sköter våra vägar utmärkt.

Det är då obegripligt att man genom att experimentera med ett inom länet avskytt saltförsök i onödan riskerar sitt goda varumärke.

Men återigen den gångna helgen har vi bilister anledning att vara tacksamma för att det finns ett stort mått av professionalitet hos Vägverket i vår region i förmågan att klara ett omfattande snöfall under besvärliga tidsförhållanden.

J Motormännens uppfattning är att Vägverket till 90 procent sköter våra vägar utmärkt.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons