Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vägra betala till EU

För närvarande utfrågas kandidater till EU-kommissionärsposter av EU-parlamentarikerna.

Annons

Den som inte har för dåligt minne vet att ett stort antal EU-parlamentariker (många av dem är återvalda) förskingrade genom korruption cirka en miljard kronor förra året. Någon bestraffning har inte skett eftersom de två stora blocken i EU-parlamentet kristdemokraterna (högern) och socialdemokraterna valde att sopa brotten under mattan. Med andra ord vägrade att låta utreda svindleriet. Misstanken att även svenska ledamöter också varit inblandade går ju därför inte att få veta. Så de som valt dem svävar i okunnighet om de eventuellt begått brottslig handling.  

Dessa ledamöter bland andra, förhör nu kommissionärskandidater om deras moral, ärlighet och ”lik i garderoben”. Med andra ord. De som själva begått grova oegentligheter förhör nu andra om deras moral!

De partier inte minst i Sverige som accepterar sådant svindleri i EU kan aldrig räkna med någon som helst respekt från oss medborgare. Det enda försvarbara är att den svenska regeringen vägrar utbetalning av Sveriges EU-avgift tills brotten är uppklarade och de skyldiga fått sina straff. Om inte sker så är såväl regeringen som de riksdagsledamöter som motsätter sig detta – medskyldiga. Då har de anträtt korruptionens väg som är kännetecknade för diktaturer och ”bananrepubliker”.

Olle Ljungbeck

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons