Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vägra avgift för små utgifter

Annons

Svensk handel vill öka kortanvändning för att minska riskerna med rån, penningtransporter med mera. Jag håller med! Självklart skall vi använda kort när vi handlar. Trots det behöver vi lite kontanter i plånboken. Ett barn behöver en slant till godis, några personer köper trisslotter tillsammans och den som köpte ska ha igen för utlägget. Listan är lång på varför vi behöver lite kontanter.

Men betala avgift för sådana små uttag? Absolut inte! Det är en principiell fråga.

Jag var med på den tid vi hade kontantlön. Arbetsgivaren gav oss ett kuvert innehållande löneremsa, sedlar och mynt. Vi hade ett bra grepp om ekonomin. Fanns det inga pengar i plånboken var man black. Enkelt och bra.

Dessa pengar som löntagarna hade ville bankerna komma åt. De ville förvalta våra pengar och övertalade oss att vi skulle få checkkonton och ränta på våra pengar. Det var en hård match för fackliga företrädare. Motståndet var stort mot banklönen från löntagarna.

Nästa vals från bankerna var att vi skulle ha plastkort så att man kunde minska arbetet med checker och penninghanteringen på bankerna. Detta gav till resultat att bankerna kunde minska ned personalen.

Bankerna vill tjäna pengar på löntagarna genom avgifter på alla tjänster, kortavgifter och allt vad man hittar på.

Mitt förslag är att Svensk Handel tar kontakt med de fackliga organisationerna och tillsammans en gång för alla löser problemet med giriga banker som roffar åt sig pengar på löntagarna och Svensk Handels kunder.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons