Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad kommer att sparas?

Svar till Dan-Olov Westberg LT 18 februari: Vi i Miljöpartiet i Berg är väl medvetna om att elevantalet på skolorna reduceras kraftigt, men att av den anledningen medverka till att ta förhastade beslut och dessutom ta beslut på bristande underlag tar vi helt avstånd ifrån.

Annons

Denna mandatperiod har mycket inriktats på skolorna i Berg på bekostnad av andra verksamheter, till exempel vård och omsorg. Dessa bristfälliga skolutredningar, som fått mycket kritik, har tagit mycket tid och energi och utmynnade slutligen i att KF fattade ett beslut den 3 mars förra året: KF beslutar att skolorna behålls och får respit fram till 2012 samt att se över 7–9 delen inför läsåret 2010–2011”.

Vi tycker det är fel beslutförslag om nedläggning av 7–9 Rätans skola och samtidigt påstå att vi sparar 1,5miljoner kronor. Vi har efterfrågat den ekonomiska kalkylen och blev i går informerade om att det inte finns någon ekonomisk kalkyl överhuvudtaget. Är det verkligen ett ansvarsfullt beslut att lägga ner en högstadieskola utan att ha någon ekonomisk kalkyl?

I dag har vi fått veta att en ekonomisk kalkyl ska göras och ska finnas på kommunstyrelsens bord den 23 februari. Frågan man ställer sig är om den verkligen kommer att visa på en besparing på 1,5 miljoner kronor.

Pietro Rödin MP, Berg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons