Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad har vårdjobb att erbjuda?

Annons

Häromdagen kunde man läsa att det ska bli strängare straff för fel i vården. Det ska bli lättare för patienter att anmäla misstag och vårdpersonal som inte sköter sig ska straffas hårdare.

På ”insidan”, Jämtlands Läns Landstings intranät, har landstingsdirektör Karin Strandberg-Nöjd svarat på frågor kring patientsäkerhet och om varslen i vården.

Strandberg-Nöjd säger där att patientsäkerheten inte är hotad och att tredje part,det vill säga patienterna inte ska märka av personalnerdragningen.

Enligt henne ska vi i personalen lära oss att arbeta på andra sätt, utveckla sättet att arbeta och skapa en organisation som är smidig och flexibel.

Som alltid visar detta att det är ett stort gap mellan ledning och personal på golvet.

Visst kan det vara så att arbetsplatser genom att förändra sättet att utföra sina arbetsuppgifter på, kan tjäna in lite tid och effektivisera, men man kan ändå aldrig trolla bort arbetsuppgifter som ska utföras.

Arbetsuppgifterna blir oftast aldrig färre, utan de tenderar att bli fler, enda skillnaden är att de nu ska utföras av färre händer. Ändå kan landstingsdirektören säga att detta inte kommer att märkas!?

Det finns förlorare med denna nedskärning och det är patienterna och vi som utför arbetet.

Vi som arbetar på golvet kommer inte att bli förvånade över fler och längre sjukskrivningar, mer misstag i vården på grund av stress, folk som slutar eller byter jobb och arbetsgivare.

Det känns som en naturlig följd av nedskärningarna.

Vad ska framtidens ungdomar lockas med för att de ska söka till vården? Fasta scheman, varannan helgtjänstgöring, delade turer, stressig arbetsmiljö, inte hinna ge den vård patienter har rätt till?

SSK Marita

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons