Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad har sossarna att komma med?

Annons

Som ett litet exportberoende land drabbar den internationella krisen även Sverige. Det är omöjligt att förhindra krisen, men med rätt politik kan vi däremot dämpa effekterna.

För oss moderater är det viktigt att föra en ansvarsfull ekonomisk politik som värnar statsfinanserna och tryggar jobben. Vi säger därför nej till drastiskt ökade utgifter som skulle äventyra Sveriges framtid.

Istället vill vi fortsätta på den inslagna vägen och göra det mer lönsamt att arbeta. Betydelsefulla skattelättnader har redan genomförts, framförallt för låg- och medelinkomsttagare. Ett vårdbiträde med en månadslön på 19 000 kronor har fått behålla en hel månadslön efter skatt per år jämfört med innan valet.

Dessutom har det blivit billigare att anställa och enklare att vara företagare tack vare minskat regelkrångel. Därtill har stödet till omställning på arbetsmarknaden byggts ut och antalet utbildningsplatser förstärkts. Om oturen skulle vara framme skall man kunna sig trygg med att vi får bästa tänkbara hjälp tillbaka in på arbetsmarknaden igen.

Genom att fortsätta sänka skatten för vanligt folk, göra det billigare att anställa och förbättra stödet till omställning på arbetsmarknaden, vill vi lägga grunden för att Sverige ska ta sig ur krisen.

Så ser en samlad jobbpolitik för arbete ut! Vad har ni att komma med Jens Nilsson och Robert Uitto?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons