Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad är värst för ett barn?

Annons

Enligt Per Edströms insändare den 3 augusti är omskärelse av pojkar misshandel; knappast säger jag. Ingrepp som sker av behöriga gör operationen under lokalbedövning. Det finns en mängd fördelar med att ta bort en liten del av förhuden, bland annat då det kan hålla sjukdomar borta. Jag tycker att man ska respektera de grupper av människor som på religiösa grunder vill att deras pojkar blir omskurna. I de religiösa lärorna finns det mycket för oss alla att ta lärdom av; sådan lärdom som man inte kan datera med ett bäst före datum.

Vill du Per Edström prata om barnmisshandel tycker jag att du kan satsa din energi och kraft på att jobba med verkliga problem: som till exempelvis alkoholens inverkan på barns liv och uppväxtförhållanden. Många barn växer upp med föräldrar som berusar sig med alkohol vilket i sin tur medför att barnen växer upp under otrygga förhållanden; barnen blir ofta verbalt och fysiskt misshandlade av föräldrarna vars förnuft hamnat på en amöbas intelligensnivå.

Vidare anser jag att barn och ungdomar som tillåts röka och dricka av sina föräldrar (och därmed förstör sina kroppar och chans till en normal socialiseringsförmåga) innan de blivit myndiga, är de som är de verkliga misshandelsoffren.

Är du Per Edström, beredd att skattemässigt bekosta alkoholens sjukdomsrelaterade vård – och rehabiliteringsinsatser av dess olika slag och inte omskärelse av pojkar?

Vilka barn är det behöver psykisk hjälp från samhället? Inte är det pojkar som blivit omskurna utan det är pojkar och flickor som är offer för samhällets legala drog nummer ett, alkoholen, som söker hjälp eller tvångsvårdas eller tvångsomhändertas av de sociala myndigheterna.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons