Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad är priset på ett barn?

Jag funderar kring priset på ett barn.

Annons

Nu ska jag förklara från början, jag är hästtjej och mer eller mindre uppvuxen i Ås och på ridskolan. I dag har jag min häst längre upp i Ås men tränar fortfarande i ridhuset på ridskolan regelbundet.

När det togs beslut om att bygga en gång- och cykelväg från Byskogen genom hela Ås var det fler än jag som innerligt hoppades att även vi som har hästar skulle få nyttja den vägen. Detta självklart mot att vi ser upp på gående och cyklister, samt städar efter våra djur, precis som hundägare. Alternativet till gång- och cykelvägen är nämligen den tungt trafikerade Åsvägen, där ingen vägren finns och hastigheten är 50–70 kilometer i timmen, något som lätt blir från 70 kilometer i timmen och uppåt då många verkar ha brått just här!

När jag i dag skulle ner till ridhuset såg jag de nya förbudsskyltarna på gång- och cykelvägen, och valde därför att gå på Åsvägen med min häst, en häst som räknas som ett fordon och därför ska framföras på höger sida. Efter att blivit omkörd med centimeter till godo ett par gånger så ställer jag därför frågan till alla föräldrar, hur mycket kostar ett barn? Om ert barn blir påkört, hur mycket kostar det att köpa ett nytt?

Jag har passerat 20-årsstrecket för ett bra tag sen, jag har dessutom en stabil häst, men alla barn som rider över eller längst med vägen med sina ponnyer, vem ser till deras bästa? Och speciellt nu när vi alla förmodligen fortfarande har den tragiska olyckan med de både flickorna som blev påkörda tidigare i år i färskt minne.

Jag kan bara utgå från vad en häst kostar då jag inte har några barn, det handlar om tiotusentals kronor, men vad kostar ett överkört barn?

Joanna Sundin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons