Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utlokalisera Krokom

/

Annons

Det är positivt att regeringen nu väljer att lägga fler statliga jobb ute i landet. Många politiska partier vurmar för att hela landet ska leva. Lokala ledarskribenter är försiktigt positiva och kallar denna satsning för "myrsteg" och "smulor". Socialdemokraterna tycker däremot att de tar nationellt ansvar. Centerpartistiska företrädare tycker å andra sidan att det plötsligt bedrivs centerpolitik.

Partiet Jämtlands Väl Krokom är mest nyfiken på om dessa statliga jobb kommer att resultera i ännu flera jobb centralt i Östersund eller om den lokala politiken nu tar efter och visar på möjligheterna även på ett lokalt plan där de decentraliserar fler kommunala jobb utanför stad och tätort.

Jämtlands Väl Krokom vill börja se verkstad i kommunen. Partiet arbetar bland annat för att digitala kontor skapas ute i kommunen. Digitala kontor där både arbetare och medborgare får närmare till arbete och service.

En utlokalisering av kommunala jobb skulle dessutom kunna skapa mer yta på kommunhuset, mindre tryck på parkeringar, samt att ombyggnationer och satsningar på lokaler skulle kunna komma fler verksamheter till gagn. En utlokalisering av kommunala jobb skulle också kunna fylla tomma lokaler, både kommunala och privata, i kommunen. Jämtlands Väl Krokom ser bara vinster i att se hela kommunens potential.

Eva-Lena Blom, Aspås

Jämtlands Väl Krokom

Håller du med? Vill du skriva en insändare eller debattartikel i ämnet så klicka här och skicka in direkt till oss på LT! Glöm inte att referera till vilket ämne det är du har åsikter om.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons