Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utan företagare stannar Sverige

Det verkar nästan som vi borde skämmas vi som driver företag och betalar skatt på vinsten.

Annons

Många socialdemokrater är anställda i företag. Jag betalar skatt och sociala avgifter för min enda anställde. Får vi därefter något över får vi betala skatt på den vinst vi tar ut.

Lyssna nu:

Skatt på den vinst vi tar ut! Skall det vara så svårt att förstå denna matematik. Ni säger att ni värnar om friheten. Den som är satt i skuld är icke fri? Om vi bara har skatter och inte kan göra någon vinst kommer vi aldrig någon vart i detta land. Jag vill bestämma mer över min egen plånbok och kunna skapa min egen frihet. Jag vill inte ge bort mina surt intjänade slantar till någon som skall åka snålskjuts på mig och sedan slarva bort mina pengar som jag betalar i skatt. Jag får inte det jag vill ha inom – skola, vård och omsorg. Vad beror detta på? Det är ju skatten som betalar det vi får och vi måste kunna fördela dessa pengar med långsiktighet och tydliga mål som återkopplas till väljarna.

Nej, låt företagen växa inom exempelvis export. Inom mitt företag säljer jag 90 procent utanför Jämtland. Det betyder ju att vi får in pengar hit. Vilket leder till tillväxt och nytta för länet. Tänk alla Jämtländska storföretag som tjänar mycket mer och exporterar. Var oerhört rädd om företagen vi har kvar här.

Susanné Wallner, småföretagare, småbarnsmamma och moderat

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons