Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppvärdera kvinnors yrken

I världens kanske mest jämställda land finns det fortfarande stora skillnader mellan hur kvinnliga och manliga yrken värderas. Det är hög tid att kvinnors yrken uppvärderas!

Annons

Allt bygger på att både män och kvinnor har en egen inkomst och en egen försörjning, inte minst för rimlig nivå i trygghetsförsäkringar och för kommande pension. Bristen på jämställdhet och lika värde för män och kvinnor är tydlig i lönekuverten. 

Inte nog med att traditionella kvinnoyrken har lägre lön per arbetade timme, de är i stor utsträckning deltidstjänster.  Handeln och vården är tydliga exempel på det.

Inom handeln syns skillnaden i butiker med mest män anställda. Där är det heltider som gäller för butiksanställda. I klädbutiken med kvinnlig personal är det deltidsjobb som erbjuds.

Ännu värre tycker jag att det är inom vård och omsorg, för där har vi politisk möjlighet att förändra. Undersköterskor och biträden erbjuds sällan heltidstjänster.  Det går så långt att personalen tar ansvar för kvalitén i vården genom att inte begära heltid, trots att de behöver inkomsten, eftersom ”det blir färre personer då, och det är personer som behövs för att det ska fungera”.

Det är inte anständigt att anställda ska ta på sig ett kvalitets- och arbetsmiljöansvar som hör hemma hos ansvariga chefer. Jag tycker också att vi som är förtroendevalda politiker inom kommuner och landsting har ett stort ansvar för att se till att vårdpersonal erbjuds heltidstjänster. Jag vill att de som jobbar med våra yngsta och äldsta ska kunna göra ett bra jobb på heltidstjänster. För mig är det mycket viktigare än sänkta skatter för de som tjänar mest.

  Ann-Marie Johansson,

(S), Konäs


Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons