Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Unikt räddningsförbund i länet

Annons

Som ett av två stora kommunalförbund i länet är Jämtlands räddningstjänstförbund det med flest ägarkommuner – för närvarande fem. Förbundet omsätter endast drygt 80 miljoner kronor trots omkring 450 anställda. Det gör förbundet till en effektiv organisation i en kostnadsdrivande bransch där utrustning står för mycket av investeringsbudgeten. Det senaste året har man flyttat in i Certus (Trygghetens hus) i Östersund tillsammans med andra blåljusmyndigheter.

Den samverkanslösning kring ledningsfunktionerna som finns på Certus är unik för landet och gör att räddningstjänsten, polisen och SOS Alarm har ett mycket nära och effektivt samarbete. Ägarkommunerna åtnjuter därför det modernaste insatsledningsstöd som finns att tillgå. Kompetenshöjningen av de anställda inom förbundet är också en fortlöpande verksamhet, och vi ser fram emot ett toppmodernt övningsområde i Östersund inom något år.

Trots tuffa sparkrav i ägarkommunernas egna verksamheter, har man givit förbundet löfte om att slippa besparingar 2012 mot att vi klarar de ökade kostnader som står för dörren. Dessa är exempelvis hyra för det nya övningsområdet samt införande av det nödvändiga kommunikationssystemet RAKEL.

Vid årsskiftet tillträdde en ny politiskt tillsatt direktion och ett av de första och viktigaste besluten vi tog var att anställa Morgan Olsson som förbundschef. Under hans ledning fortsätter och förstärks en omstrukturering och effektivisering av organisationen.

Vi har tyvärr kunnat se osanna påståenden om förbundet i lokalmedia, som dessutom fått stå helt oemotsagda. Vi kan inte kommentera alla felaktigheter men vi kan försäkra ägarkommunernas invånare att vi med största seriositet är delaktiga i förbundets verksamhet och att det ytterst är direktionens ansvar att den utförs på ett bra sätt.

För Jämtlands räddningstjänstförbunds direktion:

Anders Edvinsson (S), ordförande, Owen Laws (MP), 1:e vice ordförande, Susanne Hansson (S), 2:e vice ordförande

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons