Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Turism eller vindkraft i Lillhärdal?

Lillhärdal hotas av storskalig vindkraft, en utveckling stödd av (S) i kommunen.

Annons

Varför vill politikerna i Sveg köra över väljarna? Är det den miljöhysteri, som nu råder? Blir miljön bättre av att förstöra landsbygden med vindkraft, som kräver 90 procent ny reservkraft, för att ingå i det nät, som måste byggas ut till höga kostnader? Kan vi inte nöja oss med denna nya kraftökning genom uppgradering av våra vattenkraftverk? Då kan vi rädda naturen från helt onödiga vindsnurror.

Vad vinner politikerna på att driva frågan? Några nya arbeten lokalt blir det inte. Någon bolagsskatt blir det inte till kommunen, bara avfolkning och avveckling av bygden. Den ev. skatteökning för de få markägare, som spelar med i detta svek är försumbar, mot de skador som drabbar bygdens innevånare, med denna bidragsberoende och åldrade teknik.

Inte skall bygdens största tillgång, den vida och tysta naturen förstöras av bullriga och ineffektiva vindsnurror, för att berika några få giriga släktingar eller vänner till politiker? Eller därför att vindsnurrorna, inte skall störa turisterna i västra Härjedalen, där kommunens ledande politiker och byggansvariga har egna intressen att bevaka? Så illa får det ändå inte vara i Sverige!

Utveckling av turismen i Lillhärdal är möjlig, den ger fler arbeten lokalt. Vindkraften är avveckling för bygden, vars folk inte är röststarkt, men de skall därför inte behöva se hur klippare för andra gången nu med hjälp av aningslösa politiker, våldför sig på miljön.

Björn Törnvall, fastighetsägare, Lillhärdal

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons