Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tro behövs i en hård och kall värld

Enligt en färsk undersökning är Sverige efter Estland det mest sekulariserade och avkristnade landet i världen. Bara 17 procent av befolkningen anser religionen vara viktig.

Annons

 Detta bör främsta glädja Humanisternas ateistinspirerade ordförande, Christer Sturmark, som bland annat vill förbjuda gudstjänster och andra kristna program i radio och tv, och som verkar ha tagit som en viktig uppgift i livet att bekämpa kristendomen. I en av sina skrifter påstår han att ateismen gynnar mänskligheten och att de välmående länderna är de mest sekulära. Fortsätter sekulariseringen får man väl dra den slutsatsen att Sverige går en gyllene framtid till mötes. Det ser dock värre ut för världen i övrigt eftersom mindre än tre procent av jordens befolkning är ateister.

Jag tycker att Humanismen är en viktig rörelse som har en självklar plats i ett demokratiskt samhälle, men delar inte Sturmarks värderingar. Jag är själv inte särskilt religiös, men tycker inte att troende människor, som många vill göra gällande, är okunniga ”knäppgökar” som ägnar sig åt en enfaldig verklighetsflykt.

Jag tycker att de i en stressig, orolig och hård värld har en mycket viktig funktion att fylla.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons