Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trångt i bårhusen

Annons

Nu är det dags att kyrkan ordnar en begravningsdag till.

Det är överfullt på bårhus och dessutom på krematoriet, och detta beror på att det inte begravs tillräckligt många. Präster finns men det är klart att det kostar pengar för kyrkan. Sådant här måste få kosta, det är oetiskt och ovärdigt att det är 5-6 veckor tills man får någon begravd. Avlidna ska inte behöva ligga på en bår i ett kylrum över en månad.

Det känns hemskt för både personal och begravningsentreprenörer för att inte tala om anhöriga. Vet de om att deras nära och kära ligger en månad på en bårbricka i stället för att ligga i kistan de varit och sett ut? Skulle inte tro det.

En tänkare sa en gång att man kan se på ett samhälles utveckling hur man tar hand om sina döda. I så fall är Sverige på stenåldern. Bäst vore att lagstifta, jordfästning senast en månad från dödsdag, det är så i många länder, ibland till och med kortare tid än så. Titta bara på vårt grannland. Nej, dra in på gudstjänster när det bara är 5–10 rockar eller kappor på krokarna och använd dessa pengar till begravningar i stället. Tycker nog att begravningar är lika heligt som gudstjänster.

Etik

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons