Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trångsynt i rådhuset om vårt nya torg

Ska man skratta eller gråta? Läser att ”Östersunds kommun är ännu inte helt på det klara med hur de fyra platåerna på Stortorget ska kunna användas.”

Annons

Är det inte sunt bondförnuft att planera först och bygga sedan? Eller är detta ytterligare ett exempel på politiskt överförmynderi?

Den politiska majoriteten och tjänstemännen, som de facto styr staden, är så inrutade i sina mönster och rutiner att man inte klarar av att vara kreativa eller innovativa. Moderaterna hade tidigare ett bra förslag om att uppföra temporära ”glashus” på torget för att kunna ha året-runt-verksamheter med till exempel servering eller gallerior på ”platåerna”.

Är inte det en utomordentligt bra idé att prova, kanske ett år. Tänk om det skulle slå väl ut, att medborgarna skulle uppskatta det. Hur farligt är det?

Det absolut värsta som kan hända är att man efter ett år kommer fram till att det inte var ett lyckat experiment och då hittar på något annat. Det sämsta som kan hända är att vi aldrig får prova och veta svaret. Vissa saker kan man inte utreda fram till sanningen – man måste prova sig fram.

Vem tror att alla blir alkoholister och kvinnomisshandlare bara för att det öppnar en ölservering på ”Döda torget”? Kan inte stora kvasten rensa upp i kommunhuset och sopa bort all trångsynthet och inskränkthet som verkar finnas där.

Är det inte vi medborgare som ska bestämma om vår stad?

Per Edström, Shanghai

J Att uppföra temporära ”glashus” på torget för att kunna ha året-runt-verksamheter på ”platåerna”är en utomordentligt bra idé som borde provas. Per Edström

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons