Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trafikfarlig växtlighet

/

Det är väldigt många vägskyltar i våra kommuner som är helt eller delvis dolda av växtlighet.

Annons

Ett exempel är Rådhusgatan i höjd med det ljusreglerade övergångsstället vid fd Pliktverket. Risken är mycket stor att någon går mot grön gubbe bakom bussen och bilförare i mötande körfält har då inte en chans att se att det är rött.

Jag skickade bilder till ansvariga på Östersunds kommun 19 augusti, men ännu har inget hänt. Här handlar det inte om att avsätta ekonomiska medel utan det är bara att fatta beslut och skicka någon att röja träd och/eller kvistar.

Vi är många som har tomter som gränsar mot korsningar och gång- cykelbanor. Vi fick i fjol en information om våra skyldigheter att röja häckar mm så att trafiksäkerheten inte försämras och det var bra. Det är många som sagt till mig att kommunen måste se över sin egen grönska och inte bara ställa krav på markägare - jag håller med demVi inom FMK och NTF kräver att något görs snarast innan en olycka inträffar. Låt det inte bli som vid ljussläckningen på exakt samma ställe. Vi kan inte vänta på att löven faller eller att björkarna skall växa upp, så att skyltarna syns under grenarna – det tar flera år.

Detta problem är vanligt förkommande i samtliga kommuner och på vägar som Vägverket ansvarar för.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons