Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tokigt att släcka lyset i Östersund

/

Annons

Nu har Östersunds kommuns besparingsiver gått väl långt. Nu släcks gatubelysningen ned på en mängd olika platser i kommunen. Exempel på detta är Vallaleden , Vallsundsbron och Frösöns centrala delar (se nedan).  Det blir nu extra viktigt att fotgängare använder reflexer för att synas. Om det blir någon samhällsekonomisk vinst av nedsläckningen är mera osäkert. Händer olyckor på grund av mörkret blir resultatet det motsatta.

I ivern att spara har man också släckt ner centrala delarna av Frösön (Hornsberg) som nu befinner sig i ett totalt mörker efter 22:00. Ett riktigt tokbeslut skall tilläggas. Många blir säkert rädda att röra sig i området efter mörkrets inbrott. Nedsläckningen underlättar för rån och överfall. Brottslingar kan nu arbeta mera ostört. Som boende på Hornsberg kommer nu de enda ljuspunkterna från fastigheternas egna ljusanordningar.

De styrande i Östersunds kommun får nu ta sitt förnuft till fånga och tänka om. Tänd åter ljuset på Hornsberg och andra platser där folk bor för större trygghet och säkerhet. Ett hopp i mörkret är att det snart ljusnar.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons