Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tips för Fyrvallakorsningen

Jag tycker det är märkligt att trots åratal av vetskap om att trafikljusen uppe vid Parkskolan sjungit på sista versen så har man inte gjort något aktivt åt detta eller ens haft en plan hur man ska göra ifall de går sönder. En riktig sticka-huvudet-i-sanden-taktik.

Annons

De som passerat korsningen vet att den är tungt trafikerad och svår att ta sig över. De som kommer på huvudleden (Stuguvägen) håller full fart genom korsningen.

En mängd åtgärder hade kunnat vidtagas för att minska skaderisken. Inget har dock gjorts.

När det gäller vägarbete så är det inga problem att sänka befintlig hastighet temporärt.

När man nyligen grävde på Rådhusgatan nedanför Stadsdel Norr så var det 30 km/t istället för 70 km/t, även nattetid när ingen jobbade.

Varför sänker man inte hastigheten genom Fyrvallakorsningen till 30 km/t eller kanske ännu lägre?

Be samtidigt polisen göra en hastighetskontroll. Skadorna blir i alla fall mindre om det ändå skulle hända en olycka.

Lägg ut provisoriska farthinder är ett annat förslag. Provisorisk rondell har jag redan föreslagit men det hände inte heller.

Men det är klart, kostnaderna för personskador belastar ju landstingets budget och sakskadorna tar försäkringsbolag och de inblandade. Det personliga lidandet är till största delen ”kostnadsfritt”.

Alltså behöver inte kommunen oroa sig för sin budget. Är det den krassa sanningen varför inget händer eller är organisationen bara trög? Våra politiker och tjänstemän är genom sin aktiva passivitet skyldiga till vållande av kroppsskada men alla kommer skylla ifrån sig.

Det ska bli intressant att höra argumenten när första dödsfallet inträffar.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons