Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tillsätt medlare i Sundqvistaffären!

Annons

Riksgälden och Maths O Sundqvist har fortfarande inte kommit överens. Riksgälden lägger inte papperen på bordet utan hotar med offentlig försäljning av Maths fastighetskoncern den 17 mars. Därför är det nödvändigt att frågan avgörs snarast!

Det måste tas in en tredje part som utan förutfattade meningar kan medla i konflikten och se till att rättvisa skipas.

En skandalbank som räddats med skattepengar borde inte få genomföra detta finansiella justitiemord.

Maths har utmålats som den som fällde Carnegie. Men det var ju ändå Carnegie som bröt mot regler och lagstiftning. Det var Carnegie som stoppades av Finansinspektionen. Det var Carnegie som på ett vårdslöst sätt lånade ut pengarna. Det är Carnegie som med ett nödrop räddats av skattebetalarna.

För entreprenörer i Jämtlands län har Maths O Sundqvists satsningar och stöd haft avgörande betydelse för verksamheten. Han är en inspirerande förebild för många och hans insatser har genererat jobb och tillväxt i både länet och Sverige. Under många år var han exempellöst framgångsrik. Så här i efterhand är det lätt att konstatera att han, liksom så många andra, blev fartblind. Säkert förtjänar han kritik för mycket, men han vill göra rätt för sig och han hävdar att hans fastighetskoncern kan betala både amortering och ränta på de lån som är utställda.

Carnegie och Riksgälden nöjer sig inte med det. De ser en chans att kapa åt sig de övervärden som finns i Maths O Sundqvists företagsgrupp.

Sverige behöver sina entreprenörer och företagare. Vilka signaler sänder det till andra entreprenörer om statliga Riksgälden roffar åt sig?

Maths O Sundqvist vill göra rätt för sig, och det är rimligt att han får möjlighet att göra det. Tillsätt en medlare omedelbart!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons