Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tillsam-mansmot flernybyggen

/

Annons

Fastighetsägarna Norr beskyller Hyresgästföreningen för att det är bostadsbrist i Östersund och att vi är nöjda med dagens hyresmarknad.

Vi är inte nöjda med allt på dagens hyresmarknad. Därför har vi skickat förslag på förändringar i vårt remissvar till regeringen

Vad Fastighetsägarna glömmer att berätta är att till utredningen ” EU, allmännyttan och hyrorna” har det kommit in 119 remisssvar och att majoriteten sågar utredningens analys.

Det finns också många organisationer som tycker som Hyresgästföreningen, till exempel så håller SKL, Sveriges Kommuner och Landsting, med oss i nästan alla frågor som rör utredningen. Den enda organisation som tycker tvärt emot Hyresgästföreningen och som är supernöjd med utredningen, är de privata Fastighetsägarna.

Om utredningens förslag blir verklighet införs i praktiken marknadshyror.

Att det behöver byggas mer håller vi med fastighetsägarna om. Men det är inte hyressättningen som gör att det byggs så lite i dag utan problemet är att byggmarknaden fungerar dåligt med brist på konkurrens och dyra byggpriser. Så låt oss tillsammans arbeta för en bättre fungerande byggmarknad, så kommer byggandet igång igen.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons