Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tillbaka till rättvisans fina dagar

Annons

Jag är en pensionär på 70 glada dagar. Jag gillar att vara med vänner, familj samt att gå och vandra i vår vackra miljö. Jag har alltid varit aktiv i Röda Korsets olika projekt och har alltid brunnit för att alla människor ska kunna leva ett rikt liv fullt med möjligheter. Jag har varit med om många olika reformer och regeringar, jag har sett arbetslösheten i vitögat och jag har sett en missnöjd gammal gubbe som ständigt klagat på arbetslösheten och hur skattepengarna gått till allt annat än det svenska folket.

Jag har aldrig gillat att klaga, för jag insåg för länge sedan att vi svenskar har det väldigt bra. Men nu vill jag faktiskt göra min röst hörd. Vi pensionärer som varit med och skapat den svenska välfärden får nu ingen belöning för detta hårda jobb. I dag betalar vi lika mycket skatt som en arbetande och jag tycker detta är orättvist. Moderaterna och resten av alliansen verkar tro att pensionen är ännu ett bidrag som de aldrig tänker acceptera att betala ut?

Sedan tycker jag att det är fel att de rika får betala lika mycket i skatt som en låginkomsttagare. Solidaritet är det finaste som finns, men när den inte finns så finns det lite fint att glädja sig åt. Jag tycker att människor som är höginkomsttagare ska hjälpa de som inte har lika hög inkomst och få dessa på fötter i stället för att bidra till en ännu högre konsumtion av en miljö som inte längre klarar konsumtionen.

Nästa val röstar jag för en regering med Mona och resten av hennes gäng, för jag tror på frihet, solidaritet och jämlikhet. Jag röstar även rött för att pensionärerna ska få ha en röst att tala med igen.

Röstar rätt nästa gång

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons