Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Till föräldrarna: Protestera för ungas skull

Annons

Kommunen tar hem ungdomar från sina familjehem och behandlingshem. Hem till vadå? Varför uppmärksammas inte detta mer i pressen?

I stället ska det gnällas på den släckta gatubelysningen eller kraftledningar som styggar till det mitt i ingenstans. Hmm ... mina barn och andras ungar, säger man och lägger fokus på andra skitproblem i stället. Jag undrar, vad är viktigast? Våra ungdomar som har halkat på sniskan eller matriella, döda ting som till exempel några mörka glödlampor efter någon gata i stan?

Dessa ungdomar är vår framtid, de är de som kommer att tvätta dig när du ligger på ålderdomshemmet eller på sjukhuset.

Barn gör inte som vi säger, de gör som vi gör! Vill vi att de ska blunda för problem, skita i barn och gamla och bara bry sig om sig själva? Eller vill vi att de ska lära sig att ta ansvar, bry sig om andra och bli goda förebilder för sina barn!

”Att många ungdomar som växer upp i ett sam-hälle präglat av höga förekomster av brott, arbetslöshet, avhopp från skola och ett stort antal aggressiva förebilder, kan övervinna dessa omständigheter och utvecklas till effektiva, prosocialt orienterade individer om de exponeras för åtminstone en signifikant prosocial förebild – en förälder, släkting, lärare, tränare, granne eller kamrat?” (Aggression Replacement Training, 2005).

Till alla föräldrar: Blunda inte för vad våra makthavare håller på att ställa till med, protestera mot kommunens neddragningar i det sociala skyddsnätet. Kan till exempel socialhandläggarna hålla sig inom lagens gränser som det ser ut nu? Jag tror inte det, inte med dessa sparkrav hängande över sig!

J Blunda inte för vad våra makthavare håller på att ställa till med, protestera mot kommunens neddragningar i det sociala skyddsnätet.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons