Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tänk till innan ni lägger ner fritidsgårdar

Annons

Jag skulle vilja be politikerna i kommunfullmäktige att fundera både två och tre gånger innan de i dag tar beslutet att lägga ner fritidsgårdar i Östersunds kommun.

Jag skulle vilja veta hur ni tänker när ni vet att det förekommer mycket skadegörelse och droger redan nu bland våra ungdomar och så tar ni bort det enda de har att göra i sitt närområde. Till och med jag förstår konsekvenserna. Ja, det blir ju förstås polisen och de sociala myndigheternas problem eftersom det är de som får rycka ut och ta hand om konsekvenserna.

Då är det ju från deras budget pengarna tas i stället och det blir deras problem att fundera ut var de ska spara in nästa budgetår. Borde ni inte ta ert ansvar och låta fritidsgårdarna finnas för alla ungdomar?! Har ni över huvud taget pratat med ungdomarna? Vet ni hur de ser på sin fritid när fritidsgårdarna stängt? Tror ni verkligen att de kommer att besöka en fritidsgård som ligger längre bort? Det kanske var länge sedan ni läste barnkonventionen? Där står det bland annat att politiker alltid ska tänka på vad som är bäst för barn när de bestämmer sådant som gäller barn. Där står också att barnens bästa ska komma i främsta rummet och att politikerna alltid måste kunna visa att de tänkt på barnen. Hur blir det nästa budgetår, lägger ni ner resten av fritidsgårdarna då? För er är detta en besparing för budgetåret 2010 men hur blir det på längre sikt? Är det inte dags att satsa på barnen och ungdomarna nu? Våga satsa och gasa oss ur den här krisen i stället för att bromsa och skjuta problemen framför er!

Jag vet inte hur det är med Er men nu har har jag fått nog av att det sparas på det finaste vi har och ställer mig upp för våra ungdomar.

En upprorisk

men hoppfull förälder

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons