Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tack för säkra salta vägar

Annons

Tack Vägverket för att ni äntligen börjat salta E 14 mellan Bräcke och Brunflo samt väg 87 mellan Östersund och Bispgården i Ragunda kommun.

Varmare vintrar, längre perioder under förjulsvintrarna med ishalka och temperaturer runt nollsträcket har blivit ett faktum och trots väl hyvlade och grusade vägar, har ändå unga bilförares liv släckts i tragiska bilolyckor, till följd av ishalka, som inte kunnat kuperas enbart av hyvling och grusning.

Undertecknad reser regelbundet mellan Östersund och Ragunda kommun och för första gången någonsin känns aktuell vägsträcka någorlunda säker att färdas på. Borta är isvalkar, besvärande spår efter väghyveln och inte minst grovkrosset som tidigare spreds ut över vägen och sedan vid varje möte sprutade upp över bilen och bilens framruta med lackskador, skador på strålkastare och skador på framrutan som följd. Inte alls trevligt!

Jag läser om saltuppror och andra protester om saltet på våra vägar och förstår ingenting.

Att dessutom landstingspolitiker som skall värna folks hälsa i länet också går ut och protesterar gör inte saken bättre. Ingen av dessa protestanter kan ange annat till sitt försvar, än att bilarna blir skitiga och att det går åt ovanligt mycket spolarvätska direkt efter att saltet lagts ut.

Uppenbarligen har man ingen känsla för att saltet kan spara liv? För egen del bjuder jag gärna mig själv på några extra biltvättar just av den orsaken, men också av det skälet att våra tyngre transporter genom länet ska komma säkrare fram.

Nu hoppas jag på att Vägverket till nästkommande vinter utökar saltningen också mellan Brunflo och Storlien längs E 14 samt E 45 mellan Hoting och gränsen mot Dalarna efter Sveg. Den så kallade ”nollvisionen” kräver detta.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons