Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ta ungdomsarbetslöshet på allvar

De som är unga i dag ska bära upp samhället i morgon. Unga människor står för en stor och positiv kraft i vårt samhälle, de är kreativa och ser nya lösningar. Att ingjuta hopp och framtidstro i dagens unga generation är en framtidsinvestering.

Annons

Ungdomsarbetslösheten närmar sig i dag 25 procent. Sverige har den näst högsta ungdomsarbetslösheten inom EU. Denna destruktiva situation måste brytas NU!

Regeringen har ingen jobbpolitik och ingen krispolitik!

Regeringen kan inte hållas ansvarig för den globala finanskrisen men det går att kräva att regeringen agerar utifrån de förutsättningar som råder i vår omvärld. Det är fortfarande möjligt att göra någonting. Denna borgerliga regeringens passivitet innebär att regeringen överger vår tids ungdomsgeneration och överlämna den uppväxande generationen till utanförskap och hopplöshet.

Det behövs massiva statliga insatser för att bekämpa jobbkrisen, inte minst för våra ungas framtid. Människor måste kunna erbjudas utbildning och kompetenshöjning när man blir arbetslös. Det behövs särskilda och tidiga insatser för att hjälpa ungdomar att komma in på arbetsmarknaden. Kunskap och bildning är en väg till personlig frigörelse och utveckling och ett allt viktigare verktyg för att skapa välstånd och internationella konkurrenskraft.

Det behövs en kraftig förstärkning av arbetsmarknadspolitiken och det behövs särskilda insatser för att bekämpa utanförskapet och arbetslösheten bland de unga.

I kristider behövs det aktivitet inte passivitet, det behövs mer politik, inte mindre. Detta förstår och vet vi socialdemokrater. Vi kräver att regeringen lyssnar på unga människor krav. Vi kräver att minst 6 miljarder per år satsas på åtgärder för att bekämpa ungdomsarbetslösheten.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons