Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ta ställning som konsument

/
  • Mjölkdebatten handlar om så mycket mer än bara mjölk, det handlar om vi vill se öppna landskap i framtiden, skriver Helena Malmqvist.Foto: Håkan Luthman

Jag anser att mjölk-debatten som pågår handlar om långt mycket mer än bara mjölk. Det vi tar ställning till är om vi vill se ett öppet landskap i framtiden eller inte.

Annons

Om vi på matbordet får se smör, ost, kött med mera som vi vet kommer från närproduktion eller om det kommer från annan plats på planeten. Om vi får näringsrik mat med hög halt av Omega 3, eller om vi får näringsfattig mat på grund av att djuren inte betat riktigt gräs, långa transporter samt lång förvaringstid av maten.

Alla bör ta ställning i mjölkdebatten. Man kan inte skylla på att man inte dricker så mycket mjölk. Alla bör ta ställning till vilken typ av mat vi vill äta. Ett stort steg i detta är just mjölken.

Genom att tala om för din butik vilken typ av mjölk du vill ha kan vi påverka resten av utbudet, samt att vi deltar aktivt i att behålla det öppna landskapet. Ett öppet landskap är vackert och levande.

Det motsatta är mörkt och dött. Vem vill ha det?

Stöd därför de lokala mjölkproducenterna genom att vara en aktiv lokal mjölkkonsumet. Tala om för din butik hur du vill ha det!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons